Koulunuorisotyö

Teemme Lipkuerissä nuorisotyötä myös kouluissa. Koulunuorisotyön tarkoituksena on edistää osallisuutta, yhteisöllisyyttä sekä lisätä oppilaiden hyvinvointia koulussa.

Koulunuorisotyöntekijä on aikuinen, jonka hihasta on helppo tarttua arjen kuulumisten vaihtoon, seuraksi koulupäiviin tai vaikka ongelmatilanteen kohdatessa. Koulunuorisotyöntekijä on koulussa nuoria varten ja koulunuorisotyöntekijästä saat juttuseuraa helposti ja nopeasti.

Koulunuorisotyöntekijä ryhmäyttää luokkia ja oppilasryhmiä. Tavoitteena on antaa valmiuksia vuorovaikutukseen ja saada ryhmät toimimaan hyvässä yhteishengessä, jotta kaikki viihtyisivät koulussa. Koulunuorisotyöntekijä tukee oppilaiden osallisuutta koulun arjessa. Koulunuorisotyö antaa tietoa eri teemoista, joita nuori elämässään kohtaa. Näitä voivat olla esimerkiksi seksuaalisuus, päihteet, mielen hyvinvointi, stressin hallinta sekä elämänhallintataidot.

Koulunuorisotyö löytyy kaikkialta koulusta

Koulunuorisotyöntekijä työskentelee Ylämyllyn yläkoulussa. Hänelle voi mennä rohkeasti juttelemaan ja tavoitat hänet helposti esimerkiksi koulun välitunneilla nuokkarin tiloista, ulkovälitunneilta tai saat hänestä halutessasi vaikka ruokaseuraa. Koulunuorisotyöntekijän tavoitat myös Instagramista: @liperin_koulunuorisotyo_miia tai Facebookista: Miia Ohjaaja Nivala

Koulunuorisotyöntekijä ohjaa yhdessä opettajan kanssa oppilaskuntatoimintaa ja tukee kaikin tavoin nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia koulussa. Nuorten ideoihin ja toiveisiin koulunuorisotyöntekijä tarttuu innokkaasti ja kaikki oppilaiden kanssa tehdyt projektit koulun arjen piristämiseksi kuuluvat työhön. Koulunuorisotyöntekijä ohjaa Välkkäreitä ja kehittää välituntitoimintaa niin ulkona kuin sisälläkin, oppilaiden toiveita kuunnellen.

Jos koulussa tai vapaa-ajalla olo on yksinäinen ja kavereiden saanti tuntuu hankalalta, kannattaa kääntyä koulunuorisotyöntekijän puoleen. Yhdessä voidaan miettiä, miten asiat saadaan ratkaistuksi. Koulupäivän jälkeen koulunuorisotyöntekijän kanssa voi tehdä läksyjä, lukea kokeisiin tai tehdä erilaisia projekteja. Nuokkarilta koulunuorisotyöntekijän tavoittaa yhtenä iltana viikossa.

Syksyllä 2024 aloitetaan Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä uusi kiusaamisen vastainen toiminta Y-crew. 9. -luokkalaiset kulkevat päivittäin välitunneilla ja havainnoivat mahdollisia kiusaamistilanteita yhdessä toimintaa ohjaavan koulunuorisotyöntekijän kanssa.

Yhteystiedot:

Miia Nivala
Koulunuorisotyöntekijä
040 670 6521
miia.nivala@edu.liperi.fi