Uimakoulut

Liprakan uimakoulut kesällä 2023

Liprakassa järjestetään lasten ja nuorten uimakouluja kesällä 2023 kolmen viikon ajalla. Yksi uimakoulu on kestoltaan 5 vuorokautta, juhannusviikolla 4 vuorokautta.
Ilmoittautuminen uimakouluihin alkaa 9.5. klo 12. 

Vko 23, Maanantai-perjantai 5.-9.6.
9:00-9:40 Alkeisryhmä 1, Hinta 30 € Henkilö uimassa
10:00-10:40 Alkeisryhmä 2, Hinta 30 €
11:00-11:40 Jatkoryhmä, Hinta 30 €

Vko 24, Maanantai-perjantai 12.-16.6.
9:00-9:40 Alkeisryhmä 1, Hinta 30 €
10:00-10:40 Alkeisryhmä 2, Hinta 30 €
11:00-11:40 Jatkoryhmä, Hinta 30 €

Vko 25, Maanantai-torstai 19.-22.6.
9:00-9:40 Taito- ja tekniikka, Hinta 25 €
10:00-10:40 Uimakandidaatit, Hinta 25 €
11:00-11:30 Varhaistaitoryhmä, Hinta 20 €

Varhaistaitoryhmä, 4-5 v

Ryhmä on tarkoitettu uimataidottomille lapsille, joille vedessä liikkuminen ei ole vielä tuttua. Ryhmässä tutustutaan veteen leikinomaisin keinoin ja harjoitellaan itsenäistä liikkumista vedessä. Mahdollisuus suorittaa varhaistaitomerkki.

Ryhmään osallistujan tulee olla täyttänyt 4 vuotta ryhmän alkuun mennessä.
Alkeisryhmä 1, 5-7 v

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, joille veteen totuttelu vaatii vielä harjoitusta. Lapsi ei kasta kasvoja veteen ja vaakatasossa liikkuminen voi olla vielä haasteellista. Ryhmässä totuttaudutaan veteen leikinomaisin keinoin ja harjoitteluun kuuluu mm. veteen puhaltamista, kellumista sekä liukujen ja uinnin alkeiden opettelua. Ryhmässä on mahdollista suorittaa varhais-/vesitaitomerkki.

Ryhmään osallistujan tulee olla täyttänyt 5 vuotta ryhmän alkuun mennessä.
Alkeisryhmä 2, 5-7 v

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, joille vedessä liikkuminen on ennestään tuttua ja taidot ovat jo hieman kehittyneet. Lapsi osaa liikkua itsenäisesti vaakatasossa apuvälineen kanssa ja uskaltaa laittaa kasvonsa veteen. Ryhmässä harjoitellaan mm. kelluntoja, liukuja, sukeltamista ja alkeisuinteja. Tavoitteena 10 metrin uimataito. Ryhmässä on mahdollista suorittaa vesitaito-/alkeismerkki.

Ryhmään osallistujan tulee olla täyttänyt 5 vuotta ryhmän alkuun mennessä.
 Jatkoryhmä, Suositus 8 v +

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida sujuvasti 10 metrin uintimatkan ilman apuvälineitä kahdella eri tyylillä. Ryhmässä vahvistetaan jo opittua alkeisuimataitoa ja harjoitellaan erilaisia uintityylejä tekniikkaa silmällä pitäen. Ryhmässä harjoitellaan sukelluksia ja hyppyjä ja tutustutaan vesipelastukseen. Tavoitteena on 25 metrin uimataito. Ryhmässä on mahdollista suorittaa harrastusmerkki.

 Taito ja tekniikka, Suositus 10 v + Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat suorittaneet harrastusmerkin tehtävät tai osaavat uida 25 metriä sujuvasti kahdella eri uintityylillä. Ryhmässä harjoitellaan uinnin tekniikkaa ja totutellaan pidemmän matkan uintiin. Ryhmässä harjoitellaan sukelluksia ja vesipelastusta. Mahdollisuus suorittaa tekniikka- tai taitomerkki.
 Uimakandidaatit, Suositus 12 v +
Ryhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet taitomerkin tehtävät tai osaavat uida sujuvasti 100 metriä kahdella eri uintitavalla. Ryhmässä harjoitellaan uintitekniikoita, matkauintia, sukelluksia ja vesipelastusta. Mahdollisuus suorittaa uimakandidaatin merkki.

 

 • Osoite: Liprakan uimahalli, Silmutie 11, Liperi
 • Uimakoulun kesto 5 päivää ma-pe, juhannusviikolla 4 päivää ma-to
 • Uimakoulukerta kestää 40 minuuttia, poikkeuksena varhaistaitoryhmä 4-5 v 30 minuuttia.
 • Jokaiseen ryhmään mahtuu 10 lasta, poikkeuksena varhaistaitoryhmä 4-5 v 8 osallistujaa. Kaikissa ryhmissä ollaan ilman vanhempaa.
 • Hinta sisältää opetuksen, uintikirjan ja uimataitoa vastaavan uintimerkin. Hinta määräytyy uintikertojen/uintiajan mukaisesti.
 • Mikäli lapsella on uintikirja aiemmin suoritetusta uimakoulusta, tuodaan se uimaopettajalle ensimmäisellä uintikerralla.
 • Uimaopettajina Johanna Lukkarinen ja Helena Tietäväinen
 • Huoltajat ilmoittavat lapsensa ryhmään lapsen iän ja taitotason mukaisesti.
 • Huoltajat auttavat lasta pukutiloissa tarpeen mukaan, uimaopettajat ovat altaalla vastassa. Pienet lapset voivat käyttää tarvittaessa eri sukupuolen pukuhuonetta.
 • Uimakouluasioissa yhteys uinninvalvoja/uimaopettaja Johanna Lukkariseen johanna.lukkarinen@liperi.fi tai p. 050 4431668, sivuston käytössä ja teknisissä asioissa opastaa harrastekoordinaattori Anni Kärjä anni.karja@edu.liperi.fi tai p. 050 421 7893.

Ilmoittautuminen:

 • Uimakouluihin ilmoittautuminen tapahtuu nuortenliperi.fi -sivustolla 9.5. kello 12 alkaen. Ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen oman uimakoulun alkua tai ryhmien täyttyessä.
 • Mahdollisista vapautuvista paikoista ilmoitetaan uimahallin sosiaalisen median tileillä.
 • Voit tutustua Nuorten Liperi sivustoon ja luoda tilin lapselle ennen ilmoittautumisen avautumista.
 • Täytäthän kaikki pyydetyt tiedot Nuorten Liperi -järjestelmään ennen uimakoulun alkua. Henkilötunnus vaaditaan laskutusta varten. Lasku lähetetään huoltajan antamaan postiosoitteeseen.
 • Jos huoltaja ilmoittaa järjestelmään useamman lapsen, tulee jokainen lapsi kirjata erikseen. Samaa sähköpostiosoitetta/puhelinnumeroa ei voi käyttää ilmoittautumiseen eri lapsilla.
 • Huoltajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen lähetetään ohjeet uimakoulussa toimimiseen noin viikkoa ennen uimakoulun alkua.