Digiä ja pelaamista

Nuorten Digi

Digitaalisuus kietoutuu kaikkiin nuorisotyön osa-alueisiin. Liperin nuorisopalveluissa järjestetään monipuolista toimintaa, johon on yhdistetty digitaalisuus eri tavoin.


Pienryhmätoiminta

Digiryhmä

Digiryhmä on eri-ikäisistä nuorista koostuvia pienryhmä, joka toteuttaa muun muassa erilaisia digitaalisia projekteja yhdessä nuorisotyöntekijöiden kanssa. Projektien aiheet kumpuavat nuorten omista ideoista ja mielenkiinnon kohteista.

Tällä hetkellä toimiva digiryhmä on mm. suunnitellut, kuvannut ja editoinut nuorten ideoimaa videoprojektia. Projektissa tehdään yhdessä TikTokkaajan kanssa omaa, muutaman jakson pituista sarjaa. Sarjan jaksot julkistetaan Liperin nuorisotyön Youtube-kanavalle 2022.

Ryhmäläisillä ei myöskään tarvitse olla omaa välineistöä, vaan nuorisotyöllä on käytössään mm. kuvausvälineistöä (järjestelmäkamera, mikrofonit, telineitä) ja editointiohjelma. Ryhmätoiminta ei ole tarkasti aikaan ja paikkaan sitoutunutta, vaan kokoontumiset sovitaan yhdessä. Voimme kokoontua esimerkiksi eri teemojen ympärille ja myös eri taajamissa, esimerkiksi Ylämyllyllä, Liperin kirkonkylällä tai Viinijärvellä.

Digiryhmän kokoontumisaikoja voit tiedustella vapaa-aikaohjaajalta: Mikael McKeough 040 6741748, mikael.mckeough@edu.liperi.fi

 


Digitiistait Discordissa

Digitiistai on sisällöltään vaihtelevaa, ohjattua toimintaa, johon voit osallistua niin etänä kuin vaihdellen paikanpäällä. Digitiistaissa on erilaisia teemoja ja siellä voit mm. viettää aikaa, oppia digitaitoja, saada apua opiskeluun, keskustella ja saada tietoa ajankohtaisista aiheista, sekä osallistua erilaisiin visailuihin ja kilpailuihin.

Etäosallistumiseen alustana toimii Discord, joka on maksuton keskusteluohjelma. Discordissa voidaan keskustella niin teksti-, kuin puhekanavilla. Palvelusta vastaavat aina nuorisotyöntekijät, jotka suunnittelevat ja toteuttavat sisältöä yhdessä nuorten kanssa.

Sisällytämme Digitiistai lähetyksiin vaihdellen myös eri sovelluksia, joiden suositusikärajat ovat 13+, esim. Discord, Instagram, TikTok ja Youtube. Tästä syystä alle 13-vuotiailla osallistujilla on hyvä olla vanhemman/huoltajan suostumus.


Näin pääset mukaan Digitiistaihin:

Tule mukaan paikanpäälle!

Kokoonnumme tarvittaessa myös eri paikoissa Liperin kunnan alueella, pääsääntöisesti nuorisotaloilla. Ilmoitamme mahdollisen kokoontumispaikan aikataulussa.

Osallistu etänä!

Digitiistain ohjelmaa voit seurata etänä puhekanavalla. Kommentoida voit joko puhekanavalla tai tekstikanavalla.

Lataa sovellus puhelimelle tai tietokoneelle GooglePlay-kaupasta:

  • Discordiin rekisteröityminen on helppoa. Rekisteröitymiseen tarvitsee sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen sekä omalle henkilökohtaiselle käyttäjätilille soveltuvan salasanan.
  • Rekisteröitymisen jälkeen sähköpostiin tulee vahvistusviesti ja käyttäjätili vahvistetaan klikkaamalla vahvistusviestin linkkiä. · Sovelluksen lataamisen jälkeen Digitiistaihin pääset helpoiten klikkaamalla tästä kutsulinkistä.

Digitiistaihin voit myös liittyä rekisteröitymättä. Rekisteröimätön tili on ns. kertakäyttöinen eli se ei tallenna esim. keskusteluja. · Selainversioon pääset-> https://discord.com/ -> avaa Discord-selaimessa.

  • Luo käyttäjänimi, lue ja hyväksy käyttöehdot.
  • Klikkaa ”en ole robotti” ja seuraa ohjeita.
  • Klikkaa sinistä tekstiä ”Onko sinulla jo kutsu? Liity palvelimelle”-> kirjoita Digitiistain kutsulinkki: https://discord.gg/jdSUUe8y3h

Digitiistain ohjelmat

Joka tiistai eri teema -> teemat päivitetään tähän sivustolle aina kuukauden viimeisellä viikolla. Päivitämme Digitiistaiden sisältöjä myös Liperin nuorisotyön Instagram ja Facebook-sivuille. Otamme ilomielin toiveita ja ideoita sisällön suhteen vastaan, sekä myös toteutamme niitä parhaamme mukaan! Voit tarkistaa seuraavan kerran aikataulun myös Discordista: Digitiistain ohjeistus ja aikataulu.


Mukaan toimintaan?

Oletko sinä kiinnostunut esimerkiksi podcasteista, digitaalisesta pelaamisesta, editoinnista, somesisältöjen tekemisestä vai jostain muusta? Haluaisitteko järjestää porukalla esimerkiksi sometapahtuman tai teemaillan nuorisotalolla?

Kerro toiveesi ja ideasi meille nuorisotyöntekijöille, joko nuorisotalo-iltojen yhteydessä tai ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Yhteystiedot:

Mikael Mckeough
Vapaa-aikaohjaaja
040 674 1748
mikael. mckeough@edu.liperi.fi